keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Keväisen raikas tuunausylläri!


Hei taas! :) Jes, vihdoin sellainen ilta, kun ei tarvitse lukea yhteenkään kokeeseen tai tehdä jotain koulun projektitöitä..
Balettitunnin jälkeen kävin Pipsan kansa Citymarketissa, ja ostin muutaman hedelmän. Nyt pitkästä aikaa saan istua tietokoneen äärelle, vieressäni lautasellinen maustamatonta jogurttia, jonka sekaan on pilkottu päärynä ja muutama parapähkinä, nams! Kello lähentelee jo puolta kahtatoista, kröhöm. Minulla ei yleensä ole tapana valvoa näin pitkään, mutta nyt kerrankin aion vain nauttia bloggaamisen ilosta, enkä miettiä mitään koulujuttuja! :D
Viime viikonloppuna Ilona tuli meille ompelemaan. Halusin tuunailla erästä Benettonin farkkutakkia, jonka löysin kirpputorilta kahdella eurolla. Mietin kirppiksellä, että tarvitsenkohan sitä varmasti, mutta onneksi ostin sen! Se istuu minulle hyvin, ja tykkään takin vetoketjusta. Yleensähän nimittäin farkkutakeissa on napit. Hihat ovat vähän leveähköt minulle, ja mietinkin aluksi niiden leikkaamista kokonaan pois. Ajattelin kuitenkin, että haluan ainakin yhden farkkutakin, joten päätin jättää ne :)
Kengät Barcelonasta
Stretch -farkut , kirppis
H&M trikoopaita , kirppis
Tuunattu farkkutakki Benetton-merkkinen
Rannekoru Thomas Sabo (lahja ystävältä)
Pallokorvikset , H&M

 
Aluksi kiinnitin niitit takin taskuun. Niitit on otettu irti vanhasta niittivyöstä, jonka bongasin kirppikseltä myöskin. Oli niissä kyllä taistelemista, varsinkin, kun tuo taskukohta sattuu olemaan vähän paksumpaa, kun siinä on kaksi kerrosta kangasta, ja saumat. Niittien ''hakaset'' aina vääntyivät väärään suuntaan, mutta kuten kaikessa, kärsivällisyys palkitaan..
Niittien kiinnittämisen jälkeen pohdin pitkään, mitä teen takille. Yhtäkkiä keksin, että haluan käyttää jotain marimekon kangaspalaani, joita olen saanut mummolta syntymäpäivälahjaksi joskus. Räikeän punainen unikko -kangas vei ehdottomasti voitoin muista kankaista. Päätin käyttää sitä takkiin.
 Ilona oli aluksi vähän kummissaan: ''Oletko nyt varma, että laitat yhteen marimekkoa ja niittejä?''
Ompelin kangaspalan eteen, ja sitten innostuin ompelemaan samanlaisen myös selkään..
Ajattelin takin olevan sen jälkeen valmis. Näytin sitä mammalle ja Veeralle, jotka kuitenkin tuumivat, että takista puuttuu yhä jotain. Mietin myöhään yöhön, mitä laitan takkiin vielä, mutten keksinyt. 
Aamulla pohdiskelin sängyssä, miten ja mitä laitan takkiin. Sitten keksin valkoiset kolmiot. Kolme kolmiota, niin, että keskimmäinen on väärinpäin. Ja vanhasta valkoisesta lakanakankaasta! Nousin ylös heti idean saatuani, eli kahdeksalta aamulla  sunnuntaina.. Halusin vain saada takin valmiiksi :D Pinkaisin siis kellariin ompelemaan, ja sainkin takin valmiiksi!
Innostunut Lempi..
Sitten vielä vähän takin yksityiskohtia tarkemmin..
Aluksi meinasin peittää koko taskun niiteillä, mutta sitten päädyinkin tällaiseen ''muodostelmaan.''
Mustat, tylsät perusnapit hihoissa menivät vaihtoon..
Myös neppareiden kohdille tuli niitit..
Selässäkin on suikale Marimekon kangasta :)
Aluksi olin vähän kauhuissani, kun saumat eivät menneet ihan joka kohdasta täysin tasaisesti marimekon palaa ommellessa. Nyt jälkeenpäin, kun katsoo ''ilman suurennuslasia'' ei saumoissa kyllä näy mitään vikaa :D Olen aina tällainen pilkunviilaaja joka asiassa.. Itseasiassa näitäkin palasia ommellessani purin kokonaisia saumoja monta kertaa, koska halusin tehdä ne uudelleen - aina vielä vähän paremmin.

Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Niitit tuovat liiviin sellaista rock -henkeä, ja räikeän punainen marimekon unikko -kangas taas raikasta tyttömäisyyttä. Ehkä vähän erikoinen yhdistelmä, kuten Ilonakin aluksi tuumi, mutta tulimme siihen tulokseen, että ne todella toimivat yhdessä, ikään kuin ''tasoittavat'' toisiaan.

Hiukseni ovat kasvaneet viime leikkuusta ihan selvästi :) Tässä postauksessa, (jossa on muuten vähän samanlaisia riehumiskuvia) ovat hiukseni, kun latvoista viimeksi otettiin noin 10cm pois.

Tykkäättekö tästä tuunatusta farkkutakista? :)
Ihanaa illanjatkoa kaikille!

18 kommenttia:

  1. Ihana tuo viimeinen kuva!:) Ja ootpas saaanut hienon takin tuunattua;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Olen kyllä itsekin ihan tyytyväinen takkiin :)
      Päätin laittaa yhden hassun kuvan teitäkin piristämään :D Ensimmäistä kertaa katsoessani näitä tietokoneella minulla oli kyllä niin hauskaa, nauroin vain itsekseni :D

      Poista
  2. ihanan ilosia kuvia :) itelleki tuli heti tosi kiva fiilis!!
    en itelleni haluis tommosta farkkutakkia, koska ei oo ihan mun tyyliin, mutta sä oot saanu siitä kyllä tosi kivan ja se sopii just _sulle_ (:!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia rehellisestä, mutta kivasti perustellusta mielipiteestäsi :)<3 Tässä kaikille oiva esimerkki siitä, että rehellinen voi olla myös loukkaamatta (jotkut eivät tahdo nimittäin aina oikein sitä tajuta, haha) ;D

      Poista
  3. Todella ihania, iloisia ja kauniita kuvia rakas siskoni. <3 Olet kaunis, olet upea, olet aivan mahtava.

    VastaaPoista
  4. Hieno takki, sopii juuri sinulle, hyviä kauniita kuvia, vaikutat niin innostuneelta, tuo niitinkin malli antoi varmaan inspiksen samanmuotoisiin kolmioihin helmassa, hyvä, hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, siitä varmaan jotenkin keksin ne kolmiot. Halusin jotain yhtä ''terävää'' :) Kiitos kivasta viestistä :)!

      Poista
  5. Olet kyllä taitava ompelija,mutta minun mielestäni takki olisi parempi,jos edessä ei olisi ollenkaan tuota punaista.Se on hieman häiritsevä,mutta takki on siltikin ehdottomasti hieno!Ainakin on omaperäinen(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohdin aluksi vähän samaa, mutta ajatus punaisesta palasta edessä sai minut vain jotenkin innostumaan, niin ajattelin, että antaa mennä vaan :D Ainakaan kenellään ei ole samanlaista :D Kiitos todella paljon<3

      Poista
  6. Ihana takki! Mistä oot oppinu ompelemaan ja tekeen käsitöitä, ite ainakin on niin huono sellasessa, että ei voi kun ihailla kun joku osaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Ompelin ja askarelin pienempänä vaikka sun mitä virityksiä :D Kun sitten sain ensimmäisen opelukoneeni, innostuin ompelemisesta ihan tyystin! Olen aina vain toteuttanut ajatuksiani ommellessa, ja samalla oppinut perusasioita erilaisista tekniikoista ym. Luen myös jonkin verran käsityökirjoja, joista olen saanut hyviä vinkkejä.
      Koulun käsityötunneilla olen aina ollut jotenkin ihan pihalla :D Siellä käsityötaitoni ei koskaan ole päässyt mitenkään loistamaan, päinvastoin! :D

      Poista
  7. Todella makee takki! Ihana! Kyllä tuunaisin itekki jos olis osaamita! Mahtavaa kun vaatteisiin saa jujua ja omaperäisyytta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 En ole kovin paljoa vielä tuunaillut vaatteita, mutta uskon, että tässäkin tekemällä oppii: keksii kivoja ideoita ja osaa toteuttaa ne, kun on vähän ''harjoittelua'' takana :) Olen aika amatööri vielä näissä, mutta ideoita piisaa! Ainakin ensi viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä pari kivaa käsityötä :)

      Poista
  8. Aivan upea toi takki! Ja niin siististi ommeltu, kyllä tuollaista haluaisi kuka tahansa käyttää! :) Ja nuo niitit on tuo just kivaa rock-henkee tohon takkiin ja on just sopivasti kontrastissa sen kankaan kanssa. Mistäs nuo niitit löysit?
    Sulle muuten sopis tosi hyvin sellainen tosi löysä pikkunuttura taakse (toi ensimmäinen heilautuskuva näyttää kivalta)
    TÄLLAINEN:http://www.trendi.fi/sites/files/user/2/2011/09/P1010677m.jpg
    Sillee, et ne hiukset roikkuu hiukan siitä sivulta sillee rennommin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miriam! :) Niitit on irrotettu kirpputorilta löytyneestä niittivyöstä. Niitä kannattaa aina ''bongailla'' kirppiksiltä. Tulee nimittäin todella paljon halvemmaksi ostaa vyö, (jossa saattaa olla yli 50 niittiä), kuin ostaa kaikki niitit yksitellen. Toki, jos etsii juuri jotain tietynlaisia niittejä, niin sitten kannattaa käydä vilkaisemassa esimerkiksi Ebaysta:)
      Kiitoksia kampausvinkistä! :) Minun hiukseni alkavat taas olla jo vähän pidemmät, niin niihin voisi jopa saadakin jotain kampauksia :D Tosin hankaluuksia teettää monesti se, kun hiukseni ovat niin tasapitkät. En ole viitsinyt kerrostaa niitä, koska silloin niistä tulisi vain entistä ohuemmat :D Mutta täytyy kuitenkin kokeilla joku kerta tuollaista kampausta! :)

      Poista