lauantai 30. maaliskuuta 2013

Converse-tytön talvikengät


Mamma teki ihan mahtilöydön kirpputorilta vähän aikaa sitten.. :)
..jokaisen Conversefanin unelmakengät talveksi: hauskat mokka-nahkaiset talviconverset! 
Mamma tietää aika hyvin vaatemakuni, ja osui oikeaan, kun ajatteli, että saattaisin pitää niistä. Rakastan niitä! :D
Kenkien sisäpuoli on karvaa, ja ulkopuoli mokkanahkaa. Se tekee niistä nimenomaan talvikäyttöiset, ne ovatkin aika lämpimät. Kun kengät ostettiin kirppikseltä, ne olivat jo hiukan ''elämää nähneet.''  En olisi ikinä uskonut, että niistä saa näin puhtaat. Kärsivälliset ja järjestelmälliset pesu -ja hoitotoimenpiteet tekivät niistä kuin uudet. Alunperin kengät olivat harmahtavat, ja niissä oli vähän raitoja ja muutama länttikin. Kumiset osat olivat kuraiset. Päätin laittaa kengät kuntoon.. :)
Aloitin irroittamalla nauhat kengistä, ja laitoin ne pyykkiin. Sitten pesin kenkien ulkopinnan kauttaaltaan laimealla fairy-vesi -seoksella, kynsiharjalla hellästi hangaten. Huuhtelin kengät vedellä, ja jätin kuivumaan pyykkien kuivaustelineeseen. Kun kengät olivat kuivat, kävin ne järjestelmällisesti läpi mokkakivellä. Se osoittautui ihan huippuhyväksi. Kaikki viimeisetkin läntit ja värjäytymät lähtivät kokonaan pois. Kivi ''hioo'' mokkapintaa, ja siksi tällaista käsittelyä ei välttämättä kannata tehdä kovin montaa kertaa samoille kengille. Se kuitenkin tehoaa niin hyvin, että sitä ei tarvitsekaan usein tehdä, etenkään, kun kengät suojaa sen jälkeen suoja-aineella. Lopuksi tosiaan suihkutin kenkiin suoja-aineen, ja laitoin nauhat takaisin.
Ei näitä edes tunnistaisi samoiksi conssuiksi, jotka ostin kirpparilta. Peseminen ja hoitaminen tekee kengille ihmeitä!
Kengät löytyivät Katriinan kaupalta/kirppikseltä, ja ne maksoivat vain 3 euroa! Ihan huippulöytö siis :) Kirppiksellä oli toisetkin converset, mutta ne olivat minulle valitettavasti vähän liian isot.

Oletteko te tehneet hyviä kirppislöytöjä viime aikoina, millaisia? :)

9 kommenttia:

 1. Wau-ihan huippis löytö!!! Aivan älyttömän hienot ja siistit! Olen todella kade, itse rakastan konsseja ja kuljen niissä kyllä kesät sekä talvet. Vois kyllä harkita tollasia talvikonsseja. On nimittäin näin talvella aikas kylmää menoa! :D Mutta erittäin hienot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Converset ovat kyllä ihan huippukengät minun mielestäni! :D
   Vaikka sanotaan, että ne ovat hirveän huonot jaloille, pystyn kävelemään niillä pitkiäkin matkoja ilman minkäänlaista jalkasärkyä tai rakkoja (toisin kuin esimerkiksi ballerinoilla.)
   Nämä ovat kyllä ihanat, täytyy vaan laittaa pian kellariin odottelemaan ensi talvea. Nyt kuitenkin voi jo alkaa käyttää ihan ''kesäversioita'' :D

   Poista
 2. Aivan supermahtavat!! Täytyy oikeesti ihan tosissaan joskus lähtee käymään jossain kirpparilla, kun sieltä oikeesti vois löytää jotain näinkin hienoa :--D Mä en oo koskaan uskonut et sieltä vois löytää mitään tällästä, mut nyt ehkä täytyy uskoa jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä! :)
   Monet, jotka eivät usein käy kirppiksillä, pettyvät, kun ''ekalla reissulla'' ei löydykään mitään. Eihä sieltä aina löydykään. Pitää vain kärsivällisesti jaksaa kiertää samat paikat useina päivinä, niin kyllä sieltä sitten pikkuhiljaa alkaa tehdä löytöjä :)!

   Poista
 3. Ihanat <33 Ite oon löytäny converset ja lv laukun ( ei feikki)

  VastaaPoista