sunnuntai 24. helmikuuta 2013

My baby penguin


Ollessani Katriinan Kaupalla/kirppiksellä tetissä, sain ihania käsityökirjoja, joista olenkin jo inspiroitunut ;) Yksi kirjoista on sellainen, jossa on kymmeniä ohjeita aivan upeisiin käsityölintuihin. Selailin kirjaa, ja kuva eräästä linnusta ''osui erityisesti silmääni.'' Päätin saman tien: 
Tämän minä teen.
 Hieman nöyrän ja alakuloisen näköinen pingviini erottui täysin ylväiden ja värikkäiden pikkulintujen joukosta. Sen söpöys vain jotenkin kolahti minuun, ja tiesin, että tulisin ompelemaan sellaisen joskus. 
Jos haluat tehdä jotain, aloita jo tänään, älä odota huomiseen.
Päätinkin aloittaa heti. 
Heti, kun isi näki pingviinin valmiina, hän sanoi:
''Tuohan on kuin sinä.''
.. olikohan se syy, miksi lintu kiinnitti heti huomioni?
Kirjassa lintuihin on hyvät, monivaiheiset ohjeet, ja kaikkiin myös omat kaavat takana. Kirja on englanninkielinen, joten se tuotti välillä hieman hankaluuksia. Käsityösanasto englanniksi ei ole mikään helpoin juttu :D Onneksi kuitenkin ihana Sini oli silloin meillä ompelemassa, ja hän auttoi minua suomentamalla ohjeita ja muutenkin neuvomalla. En olisi pärjännyt yksin alkuunkaan. 
Kiitos Sini kun jaksoit auttaa minua myöhään aamuyöhön saakka 
Sinin ollessa meillä sain ommeltua linnun vartalon valmiiksi. Myöhemmin jatkoin sitä itsekseni tekemällä myös jalat. Vasta eilen tein linnun kokonaan valmiiksi: Ompelin ja kiinnitin siivet sekä nokan, jonka tekeminen osoittautui äärimmäisen hankalaksi. Tämä linnun nokka taisi olla 4. ja vasta silloin se onnistui. 
Onneksi en luovuttanut.
Linnun jalat ovat mielestäni hyvin onnistuneet :)
''Näillä kelpaa tallustella.'' 
Käytin kankaita, joita minulla sattui olemaan, ja jotka mielestäni kävivät työhön parhaimmiten. Mielestäni on kivempi ommella ja soveltaa vanhoista kankaista, kuin ostaa uusia erikseen joka työtä varten. Minulla kuitenkin on todella isot kasat kirpputoreilta löytyneitä kankaita (joitain ihan kunnollisen kokoisia paloja.) 
Valmistettu 97 % kierrätetyistä materiaaleista.
Vain jalkoihin käytetty rautalanka, liima ja teippi, sekä osa ompelulangoista, joita käytin, on ostettu uutena.
Laitan teille tarkemman postauksen kyseisestä kirjasta, jos haluatte. Siellä on mainioita ohjeita. Vaikka tein pingviinin kaavojen, ja lähes kokonaan ohjeiden mukaan, tuli siitä hyvin erilainen kuin kirjan kuvassa.
Mutta se onkin mielestäni yksi käsitöiden ''pääpointeista'', ja parhaimmista puolista: 
Jokaisesta työstä tulee erilainen, omannäköinen.
Koska olen kieltämättä hieman pilkunviilaaja ja ''nipottaja'' käsitöitä tehdessäni, minua luonnollisesti vähän ärsytti, kun siivet olivat pikkuisen eri paria :D 
Mutta emmehän me ihmisetkään ole täysin symmetrisiä, joten..
olen todella tyytyväinen pikku pingviiniin.

Pidättekö te siitä? :)

19 kommenttia:

  1. Tosi hieno, sulla on kyllä lahjoja! Ps. olet näissä kuvissa super kaunis!

    VastaaPoista
  2. Hih, tuohan on aivan ihana ♥ Suloisin DIY-juttu, jonka olen aikoihin blogeissa nähnyt! :)

    VastaaPoista
  3. kiva olla avuksi c: tosi hyvin onnistu! <3 hyvähvyä!

    VastaaPoista
  4. Wau, noi jalat on tosi hienot! Muutenkin kyllä suloinen c:

    VastaaPoista
  5. Ihana! Niin suloinen ja söpö, voi kunpa itsekin osaisin tuollaisia tehdä :D Käsitöiden lahjoilla ei ole minua koskaan siunattu ;P Voisit pistää kirpparin pystyyn ja myydä noita, aivan ihania!
    Ps. Muista lähettää osoitteesi minulle sähköpostiin: (crazyh.blogspot@gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia<3 :) no mutta kokeilethan joskus :D! Monet ovat ehdottaneet samaa, mutta enhän minä raaskisi myydä niitä.. Olen niin kiintynyt käsitöihini tehtyäni niitä useita päiviä ja öitä :D Pidän ne yleensä itselläni, tai annan jollekkin hyvälle ystävälle tai sukulaiselle. Silloin voin olla varma siitä, että ne ovat ''hyvissä käsissä'' :D
      Laitoin sähköpostia heti, kun julkaisit voittajan blogissasi. Lähetin sen hotmail -osoitteesta, joten olisikohan se siksi vähän viivästynyt? Jos sitä ei kuulu, voin toki yrittää laittaa uudelleen :)

      Poista
    2. Ei oo tullu vielä viestiä, kirjotitko varmasti osotteen oikein? :)

      Poista
    3. Hmph. Kumma juttu :D Lähetin tänään sähköpostin uudelleen :)

      Poista
  6. Äää miten ihana pingviini!!! :) Käy kurkkaamassa munkin blogi:) http://followingmydreams-josefina.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Olet kyllä tosi taitava tyttö! Pingviini on tosi aidon linnun näköinen. Minulla on jonkinlainen lintufobia, ja minulla teki pahaa kun lintu oli kuvissa käsissäsi : ) Kuulostaa varmaan oudolta, mutta sen vuoksi en syö mitään linturuokiakaan. Pelkään lintuja, olivatpa ne eläviä tai kuolleita. Mutta silti sun pingviini on hurjan suloinen ja hellyttävä. Ja sinä näytät kyllä tosi kauniilta.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille, kiva lukea näin ihania kommentteja teiltä :)! Saan viesteistänne intoa tehdä lisää kivoja käsitöitä :D Taidankin heti huomenna aloittaa jotain uutta kellarissa :)

    VastaaPoista