torstai 14. helmikuuta 2013

Äidinkieltä ja vähän balettiakin


Moikka :) Flunssa iski sitten minuunkin. Olen aina niin huono parantuja, kun en millään haluaisi vain olla paikallani ja levätä :D Koko viime viikon kävin koulussa ja kaikki tanssitunnit, vaikka olo oli jo silloin kipeä ja flunssainen. Nyt olen ollut kaksi päivää kotona, baletinkin jätin välistä. Tänään oli kuitenkin jo paljon parempi olo, niin kävin sekä baletti -että streetharkoissa. Molemmat olivat onneksi vähän kevyemmät, ja balettituntikin kesti vain 60 minuuttia. 
Noin kuukausi sitten (tapani mukaan) temppuilin eräässä ovenkarmissamme, vyötärönkorkuudella olevien listanpätkien avulla. Hyppäsin ilmaan niihin nojaten, käsieni varassa. Käteni kuitenkin lipesi, ja tulin koko painollani alas, oikean jalan ''kaksinkerroin'' olevien varpaiden päälle. Se teki kipeää, voitte kuvitella :D Yli kuukauden kärkitossuilla tekeminen oli todella tuskaista, ja jouduin aina lopettamaan kesken. Nyt varpaat ovat kuitenkin jo paljon paremmat, eikä niihin satu taitteassa enää lainkaan niin paljon. Kyllä ne siitä vielä paranevat :) Ainakin opin jotain.. Joka tapauksessa, se oli yksi tämän päivän ilon aiheistani :D Myös street-tunti oli todella kiva, tein hyvällä fiiliksellä, vaikka olikin vähän väsynyt olo. 
Nyt kotona ollessani olen onneksi saanut ihan hyvin aikaiseksi tehdä koulujuttuja. Parina päivänä olen esimerkiksi kirjoittanut äidinkielen aineeni, koska en halunnut jättää sitä viime tippaan. Valitsin aika haastavan aiheen, joten se on vaatinut jonkin verran vaivannäköä. En ole varma, onko se juuri sellainen, kuin ajattelin, mutta katsotaan nyt, mitä opettaja pitää :D Ensi viikonloppu tuleekin olemaan sellainen tehoviikonloppu, että huh. Meillä on paljon, paljon balettia. Sitten pitäisi myös lukea ensi viikolla oleviin, 3 kokeeseen ja aloitella äidinkielen kirjallisuuskansiota. Ajattelin lukea Saara Henrikssonin Linnunpaino -kirjan, mutta harmikseni sitä ei ole kirjastossa lainattavissa maaliskuuhun saakka. Huonompi homma siis.. :(

Valmiista otsikkovaihtoehdoista valitsin aineeni otsikoksi: Kulutan -siis olen
Otsikko herätti minussa jonkin verran ajatuksia, mutta en oikein meinannut saada kasattua niitä yhteen, ja tehtyä yhtä toimivaa kokonaisuutta..
Mietin ja mietin..

Tein suunnitelman.. 
Tämä on muuten hyvä tapa saada ajatuksia vähän kasaan, ennenkuin alkaa kirjoittaa mitään. On hyvä, että on käsitys siitä, mitä missäkin kappaleesa kertoo. Se helpottaa todella paljon kirjoittamista, eikä myöhemmin tarvitse pyyhkiä niin paljon pois. Itseasiassa tämän aineeni kanssa päädyin tekemään niin, että kirjoitin sen koneella, koska niin sitä on todella helppo muokkailla vaikka mistä välistä, siirrellä lauseita ja vaihtaa kappaleiden paikkoja. Sitten tulostin tekstin, ja kirjoitin konseptille.
Välillä meinasin vähän tuskastua..
Ja turhautua..
Toisinaan mietin pääni puhki ilman mitään järkevää lopputulosta..
Mutta sitten välähti..
Näin aion tehdä..
..ja pääsin vauhtiin ;D
Vihdoin sain aineeni valmiiksi, yksi urakka hoidettu siis pois alta :)

Huomenna pitää varmaan käydä etsimässä kirjastosta joku toinen kirja kirjallisuuskansiota varten. Ajattelin myös viedä balettitossuni suutarille, jotta saisin niiden kärkiin sellaiset nahkaiset palat, niin eivät ole niin himoliukkaat kärjillä ollessa ja varsinkin pyöriessä :D Tänään teen vielä joitain läksyjä, venyttelen ja illalla käyn mamman kanssa saunassa. Odotan innolla huomista, vaikka en oikein edes tiedä miksi. Mutta kuitenkin, mukavaa viikonlopun alkua kaikille! :D

24 kommenttia:

  1. Mä yleensä kirjoitan aineen ensin koneella, niin ei tarvi kumittaa ja jotenkin se on vaan kivempi eka kirjottaa koneella :D Sit kirjoitan uudestaan paperille koko jutun! Saattaa kuulostaa kovalta hommalta, mut oon ainakin tollei saanut parempia numeroita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeesti tosi hyvä tapa kirjottaa :)! Saa nähdä, miten käy tämän aineen kanssa, tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun kokeilin tällaisella tekniikalla :D

      Poista
  2. Ettekö saa palauttaa ainetta tulosteena? Ainakin meidän lukiossa sai. Kannattaisi ehkä kysyä asiasta, jos siitä ei ole mainittu, säästäisi paljon vaivaa kun ei enää tarvitsisi kirjoittaa kaikkea uudestaan paperille. :) Eikös ne yo-kirjoituksetkin oo kohta muuttumassa kokonaan sähköisiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen siis 9. luokalla, niin meillä tehdään ainakin vielä perus käsinkirjoituksella aineet, ellei erikseen mainita :) Toivottavasti meidänkin lukiossa voi sitten kirjoittaa koneella ja palauttaa tulosteen! :) Hui, tavallaan olisi kyllä helpompaa kirjoittaa yo-kirjoitukset koneella tai muulla vastaavalla, mutta toisaalta ei nimittäin minulla ainakin tulee välillä pää kipeäksi ruudun tuijottelusta :D

      Poista
  3. ihan älyttömän hyvä toi aineen otsikko :d
    +tiedän niin ton ''nyt välähti'' ilmeen :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se otsikkohan oli annettu valmiiks

      Poista
    2. No mutta joka tapauksessa kiitos dear <3
      +sä ihan varmasti tiedät!! :D

      Poista
  4. Mihin aiot mennä lukioon? :)

    VastaaPoista
  5. Voi rakas siskoni, olet kyllä hurjan söpö ja ihana! Sekä ahkera! <3 Tänään nähdään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Säkin oot söpö ja ihana ja ahkerakin.. ainakin melkein aina ;) Hehehe :D

      Poista
  6. Aiotko tanssii wanhat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä, en ole nimittäin ihan varma vielä :)

      Poista
  7. AIvan ihanat ranteen lämmittimet, vai mitkä onkaan! Osaisimpa tehdä tullaiset..:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, ne ovat kyllä ihanat<3 Nämä kuvissa olevat ovat mamman, mutta muistaakseni joku teki ne hänelle :) Itse tehdyt jutut ovat aina niin kivoja ja välillä todella hyödyllisiäkin ;D

      Poista
  8. Aivan ihana postaus! Hyvänmielenpostaus oikeen :))

    VastaaPoista
  9. Vooi oot tosi sulone <3 ja Tykkään tosta kirjailijan nimestä :DD hyvä ku su varvas o parantunu, koitaha pysyä terveenä ;););)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, varmasti tykkäät<3 :D Niimpä ja koitan ;)

      Poista
  10. Heyy!
    Ajattelin kysyä sulta, että oisko jotain vinkkejä kun olet tanssija... Tanssin siis showtanssia lähinnä, haluaisin tanssia balettia, jazzia, modernia, ym. Ongelmana on että täällä ei järjestetä semmoisia, ja minulla ei toisaalta ole aikaakaan paljoa..
    Mutta siis, tanssini näyttää noin kymmenvuotiaan kamalalta yrittämiseltä... olsiko jotain vinkkejä miten saisi tanssiini sellaista oikeaa asennetta? Ja voisitko tehdä joskus sellaisen videon jossa tekisit jotain tanssiliikkeitä ja opettaisit niitä?
    Mä oon välillä aika ärsyyntynyt tästä mun huonosta tanssimisesta, ja se masentaa :(
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos viestistäsi :)
      Ainakin youtubesta löytyy paljon erilaisia videoita, joissa opetetaan tanssiliikkeitä ja kokonaisia koreografioita :) Tanssitekniikka tietenkin parantuu vain harjoittelemalla, harmi kun et voi käydä muilla tunneilla :( Monesti etenkin kesällä järjestetään paljon tanssikursseja ympäri Suomen. Mitäpä, jos hakisit ensi kesäksi tanssikurssille? :) Veera oli sellaisella joskus, ja kertoi, että kurssi oli todella ihana: Tiukkaa treeniä, mutta palkitsevaa sellaista. Kannattaa ottaa selvää! Jos vaikka lähtisit jollekkin kurssille ystäväsi kanssa ensi kesänä. Se voisi olla upea kokemus, ja samalla saisit paljon harjoitusta :) Kesällä kuitenkin on yleensä enemmän aikaa, kun esimerkiksi koulujuttuja ei tarvitse stressata.
      Minun vinkkini on ainakin se, että sen minkä voit tehdä kotona, on venytteleminen. Se auttaa paljon ja tekee liikkeestä paremman näköistä, oli laji mikä tahansa :)

      Poista
  11. Huhhuh! Onneksi luin tän postauksen! Tajusin juuri, että mun pitää lukea äidinkielen työtä varten kirja, jota en oo vielä ees alottanu! Paljon paranemisia sulle!! :)

    VastaaPoista