sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Söpöjä eläimiä fleecekankaasta

Moikka! Tänään aiemmin ilmestyneeseen postaukseen tuli kommentti, jossa minua pyydettiin  tekemään enemmän käsityöjuttuja tänne blogiin. Ajattelin, että voisinpa tosiaan tehdäkin!
Minulla on kotona jonkin verran käsitöitä, joita voisin esitellä teille. Suurimman osan olen kuitenkin antanut lahjaksi tädeilleni, mummoille, kavereille yms. Tänään soitinkin kummitädilleni, ja toiselle tädilleni, joille olen antanut monia tekemiäni käsitöitä. He lupasivat lähettää minulle kuvat niistä, niin tekin pääsette näkemään ne. Tänään päätin siis aloittaa pienen ''käsityöpostausmaratonin'' tekemällä teille postauksen ihanan pehmeistä fleece-eläimistä.

Ensimmäiset tekemäni pehmolemmikit!
Tässä inspiraationi lähde ja innoittaja omien pehmolemmikkien tekoon.
Sain tämän Fiona Goblen kirjoittaman Pehmolemmikit-kirjan mummoltani syntymäpäivälahjaksi viime kesänä. Se on ostettu Tuurista.
Kirjasta löytyy selkeät, hyvillä kuvilla varustetut ohjeet pehmolemmikkien tekemiseen pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Riittää, että osaat käyttää ompelukonetta ja omaat ihan perusompelutaidot. Saatuani kirjan sain todella suuren inspiraation tehdä kyseisiä eläimiä!

Kirjassa on yksi peruskaava, lemmikin vartalo, joka näkyy kuvassa oikella sivulla. Kaavaan yhdistetään jokin pää, riippuen tietenkin eläimestä. Kirjan lopusta löytyvät kaikki kaavat kirjassa opetettuihin eläimiin, ja niiden vaatteisiin. 
Kirjassa on ohjeet 12 erilaiseen eläimeen. Siinä on kuitenkin myös paljon vinkkejä, kuinka voi ideoida ja tehdä aivan omanlaisia pehmolemmikkejä. Kaiken tämän lisäksi kirjasta löytyy myös ohjeita erilaisiin neulottaviin, virkattaviin ja ommeltaviin lemmikin asusteisiin, sekä vaatteisiin. 
Suosittelen tätä kirjaa ihan kaikille pehmolemmikkien tekemisestä kiinnostuneille! :)

Pehmolemmikit tehdään siis fleece-kankaasta. Tässä on minun pieni kokoelmani. Näistä osan olen saanut mummolta, ja osan olen ostanut kangaskaupasta Sinin antamalla lahjakortilla. Kirppiksiltä ei kovin usein löydä hyväkuntoista fleecekangasta. Muutama näistä paloista on alunperin ollut huiveja. Omasta kodistakin voi siis löytyä turhia fleece-vaatteita, tai muita kankaita, jotka käyvät tähän tarkoitukseen mainiosti. Jos kuitenkin tarvitsee jotain tiettyä väriä, pikkupalat fleeceä eivät maksa kangaskaupassa paljoa.


Nyt tarkemmassa esittelyssä ensimmäiset itse tekemäni pehmolemmikit:
Pehmokenguru. Tähän ei ollut kirjassa valmista ohjetta, vaan piirsin vartalon peruskaavaan pään itse, ja toteutin ideani pitkästä hännästä sekä pussista, jossa on vauvakenguru.
Tässä lähikuvaa äidistä ja kenguruvauvasta..
Häntä ei oikeasti ole noin vino, piti vaan saada eläin pysymään jotenkin pystyssä kuvauksen ajan :D
Tässä tekemäni lammas. Se on tehty ohjeen mukaan, pientä soveltamista lukuunottamatta. (Lampaan kuvan näet Pehmolemmikit -kirjan kannessa.) Lampaalla on hauskat retrokankaasta tehdyt housut, karvatakki päällä sekä fleecesukat lämmittämässä varpaita.
Lampaan paidan tein Linnean vanhasta uikkarista :)
Ja lähikuvaa..
Ja lehmä.. Tämä on muuten ensimmäinen pehmolemmikki, jonka tein. Sain mummulta tämän lehmäkuvioisen kankaan, ja keksin oman idean, johon ei ole ohjetta kirjassa. Pelkästä lemmikin vartalon kaavasta voi lähteä toteuttamaan ihan mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana. 
Kulkusen kilinästä kuulee, missä lehmä on menossa..
Niimpä, tällä lehmällä ei olekaan häntää..
Sitten yön kummajainen.. Lepakko tipuhousuissaan ja uniläpässään, menossa nukkumaan varmaan :D

Lepakon siivet tein mustasta, läpikuultavasta kankaasta.
(psst.. täältä löydät postauksen, jossa esittelen päivittyneen pehmolemmikkikokoelmani!)

Mikä näistä tekemistäni pehmolemmikeistä oli teidän lempparinne? :)

22 kommenttia:

  1. Ihania käsitöitä olet tehnyt :) Taitava Lempi!

    VastaaPoista
  2. Oi, ompa kivoja :) Lepakon tipuhousut on aika loistavat! :D

    VastaaPoista
  3. awww vähä söpöjä(;;♥

    VastaaPoista
  4. MITEN SAAT TUOHON BANNERIIN TUON TEKSTIN PICASALTA OLIS KIVA JOS NEUVOISIT.

    (SORI CAPSLOCK NÄPPÄIMET VÄHÄ RIKKI) :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tehnyt bannerin siis niin, että olen tuohon kuvaan muokannut tekstit picasalla, ja sitten siirtänyt muokatun kuvan kansioon, ja ladannut bannerikuvaksi :)
      Sun pitää siis ladata picasa koneelle, niin pääset muokkaamana kuvaasi tekstejä. :) Jos nyt yhtään auttoi, en ollut ihan varma mitä tarkoitat :)

      Poista
  5. luin noi sun ajatukset hiusten leikkuusta tuolta alempaa. Mulla oli kaheksanteen luokkaan asti ollut koko elämäni pitkät hiukset. Ne ei koskaan olleet olleet kovin hyvä kuntoiset tai erityisen paksut. Kuitenkin halusin jotain radikaalia muutosta joten leikkaisin ihan lyhyen tukan. Oikein sellasen kunnon poikatukan :--D Okei nykyään kadun sitä ja koitan epätoivoisesti aksvattaa hiuksia takaisin pitkiksi. Jutun pointti oli kuitenkin se että mun hiusten laatu parantui tosi paljon niistä tuli paljon paksummat ja paremmin voivat. Nykyään mun kampaaja kieltää mua kokonaan käyttämästä hoitoainetta koska tukka voi niin hyvin ilmankin. Se oikeasti parantaa hiusten laatua (--: ja tukka on kuitenkin uusiutuva luonnonvara ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, olitpa rohkea :) Mutta kyllähän ne hiukset kasvavat, ja kaikkea täytyy kokeilla ;) Tosi kiva, jos hiustesi kunto parani, uskon nimittäin että minullakin leikkaaminen saattaisi vähän auttaa asiaan :)
      Kiitos vinkistä, juuri tällaiset kommenttit kasvattavat rohkeuttani leikata hiukset lyhyeksi :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Eläimen kokoon vaikuttavat tietysti monet seikat. Pituutta lähtee sitä enemmän, mitä pidempi ''jalkapöytä'' on :) Sitten myös pään ja kaulan pituus vaikuttavat. Mutta näin karkeasti arvioituna eläimet ovat noin 25-30cm korkeita, juuri sellaisia käteen sopivia. Siksi ne sopivat hyvin esim. pienille lapsille leluiksi, kunhan ne tehdään huolellisesti, että ne kestävät leikeissä.
      :)

      Poista
  7. voi miten herttasen söpöjä ja hienoja elukoita!:) olet taitava käsistäsi. Olen aika kauan lukenu tätä sun blogia,ja voin sanoa että kirjoitat tosi persoonallisesti ja mielekkäästi asioista, jatka samaan malliin :)!

    VastaaPoista
  8. Vautsi ihania! Varmasti joku noita ostaiskin =)

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka ihania! :) En enään yhtään ihmettele ett joku pyysi käsityöaiheisia postauksia ;) Mun ehdoton suosikki on toi lammas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos tosi paljon<3 Lammas onnistui minunkin mielestäni hyvin :)

      Poista
  10. Lempiiiiiii oot just tollane ihana joka osaa leipoo ja tehä kaikkee (: + Noi sun tekemät pehmot oli täydellisiä ._. Ja parhaita oli possu ja lehmä c:

    // Nii ja jos ihmettelet et kuka oon, ni oon Pipsa ja tulin stalkkaan sun blogiis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos Pipsa oot ihana<3 Samaistuit Pipsa possun kanssa ;) Tuu ihmeessä stalkkaamaan uudemmankin kerran! ;)

      Poista
  11. Aivan kertakaikkisen sulostuttavia pehmo-otuksia, että melkein tulee tippa linssiin!! :'D Kaikilla pehmoilla on jokin veikeä ilme, ja lammaskin on oikea tyylilyyli; kikkarakampaus ja hienot vaatteet! ;D Ja kuvatekstit on ihania myös. :)
    Oispa itselläkin aikaa askarrella tuollaisia..!

    VastaaPoista