tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tutustuminen Fashionlistaan

Hei taas :) Tämä päivä onkin mennyt taas niistellessä nenää ja tanssitunneilla. 
En haluaisi tulla enempää kipeäksi, mutta en vaan kestä a) sitä että joudun katsomaan kun muut tanssivat, tulee vaan sellanen olo että pakko päästä mukaan. b) tekemään sillei ''rauhallisesti''. Sekin on ärsyttävää. Joko teen kunnolla, tai en ollenkaan :D Ja valitsinpa tuon ekan vaihtoehdon. Toivottavasti en nyt tule kovin kipeäksi huomenna, hehe.
Mutta siis päivän aiheeseen: Minua kehotettiin tutustumaan Fashionlistaan. Tein tällaisen pienen arvostelun siitä:

+ Helppo löytää erilaisia vaatteita, jos haluaa suunnitella asuja esimerkiksi blogin kollaaseihin.
+ Selkeä sivu
+ Selaimelle asennettava sydänpainike, jonka avulla voi tallentaa vaatteiden kuvia nettikaupoista suoraan Fashionlistalle (näkyy kuvan oikeassa yläkulmassa)
+ Tehdessään asuja ei tarvitse sotkea ja penkoa kaappia, jos omalle listalle on tallentanut vaatteita, joita oikeastikin omistaa.
+ Fashionlista inspiroi
+ Lista toimii myös tietynlaisena ''haavekarttana''

- Sivua ei saa suomen kielelle, joka voi vähän hankaloittaa vaatteiden etsinnässä ja rekisteröimisessä sivulle.
On vähän tylsää, jos jotain tiettyä vaatetta ei löydy Fashionlistalta, tai edes mistään verkkokaupasta enää.
Fashionlistalla voi käydä ''lovettamassa'' yksittäisiä vaatteita, kenkiä, laukkuja ym. Ihan mitä tahansa asusteita tai vaatteita. Ne menevät omalle love-listalle. Itse tein love-listasta ikään kuin oman vaatekaappini, eli sinne laitan niitä vaatteita, jotka minulla on oikeastikin/ainakin samantapaisena. Sitten tein erikseen ''dreams'' -listan, jonne laitan kaikkea, mistä haaveilen. 
Fashionlistalla voi käydä katsomassa muiden käyttäjien tekemiä asuja, ja kommentoimassa niitä. Kuten bloggerissakin, Fashionlistalla voi jäädä seuraamaan (sama kuin blogissa lukijat) suosikkikäyttäjiään. 

Tässä pari esimerkkiä, kuinka listan avulla voi suunnitella asukokonaisuuksia. Kuten huomaatte, vaatteet eivät ole tismalleen samoja, mutta samantapaisia ainakin :)
Ensimmäinen asu löytyy asukuvapostauksena täältä, ja toinen täältä. 
ps. tunnuseni Fashionlistalla on lempijuttuja

Suosittelen Fashionlistaa kavereilleni ja muodista kiinnostuneille, juurikin näiden käytännön hyötyjen vuoksi. Odotan innolla sitä, että pääsen suunnittelemaan ihania kesäasuja listalle! (:

12 kommenttia:

 1. onpas ihana postaus ::: )

  lauantaimurhetytto.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Pitääkö sinne siis liittyä facebook tunnuksella, blogger tunnuksella, vai ihan vaan sähköpostilla?

  VastaaPoista
 3. Oon ihan rakastunut Fashiolistaan (mut löytää tunnuksella Anna4016) :) sen kautta saan helposti keräiltyä tuotteita blogini kollaaseihin ilman että niitä tarvitsee hankalasti hakea nettisivuilta:) varotan, ettö voit jäädä pahasti koukkuun;)

  VastaaPoista
 4. Käyt liian harvoin täällä... Ei kohta huvita enää lukee kun postauksia tulee tyylin 3 viikon välein!:(

  VastaaPoista
 5. Anonyymi:
  Lempi on nyt Turkissa viettämättä lomaa, joten sen takia ei ole nyt postaillut hetkeen! :) Varmasti tekee paljon juttuja kun saapuu takaisin Suomeen. :)

  VastaaPoista
 6. Noei kyllä Lempi hirveästi kirjoittele muutenkaan. Puolustele nyt sitten isosiskona;) Ja ei tuo anänyymi sitä pahalla varmasti kirjoittanut:)

  VastaaPoista
 7. Mite sen toisen listan (sinun tapauksessasi "dreams"-listan) voi tehdä? (:

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Sellaisen listan voi tehdä, kun ekaksi menet siihen ''Latest loves by'' -kohtaan. Siinä näkyy kaikenlaisia vaatteita. Sitten katsot oikealle, siinä on sellainen laatikko, jossa lukee ''Hi Lempijuttuja'' (tai mikä ikinä tunnuksesi onkaan) :D
  Sitten siinä profiilikuvan alapuolella on niitä otsikoita, niin otat sieltä sen ''lists and looks''

  Sitten siellä on sellainen nappula kuin: ''Add a list or look'' Niin siitä saat uuden listan tehtyä, kirjoitat vaan uuden listan nimen laatikkoon :)

  VastaaPoista
 9. Miten voi sitten itse päättää että kumpaan "laatikkoon" vaatteet menevät?

  VastaaPoista
 10. Miten tommosia asukokonaisuuksia saa tehtyä? (siis niinkuin miten noita vaatteita saa liitettyä kuviin?)

  VastaaPoista
 11. Ensimmäinen anonyymi, anteeksi en huomannut kysymystäsi. Mutta siis sinne tehdään ihan erikseen tunnus, rekisteröitymiseen tarvitsee muistaakseni sähköpostin :)

  VastaaPoista
 12. Miten voi sitten itse päättää että kumpaan "laatikkoon" vaatteet menevät?

  Kun painat haluamasi tuotteen kuvaa, se ilmestyy suuremmaksi siihen näytölle. Kuvan oikeassa alanurkassa näkyy, kuinka monta ''lovea'' tuotteella on. Sitten sen oikealla puolella on ihan pieni, neliönmuotoinen listapainike. Siihen tulevat sitten listasi, ja valitset sen, johon haluat tuotteen menevän :)

  Ja vielä toiselle anonyymille, itse tein kollaasit picasalla, koska Fashionlistalla ei ole sellaista toimintoa, joilla kollaasit saisi tehtyä :) Suosittelen Picasaa muutenkin, se on todella helppokäyttöinen ja hyödyllinen!

  VastaaPoista